Teknoloji

Google Fotoğraflar kullanıcılarının özel videoları başka kişilere gönderildi

google fotograflar

Google, bazı Google Fotoğraflar kullanıcılarının özel videolarının yanlışlıkla yabancılara gönderildiğini açıkladı. Şirket, bu durumun kullanıcıların kişisel verilerini indirmelerini sağlayan Google Takeout platformunda 21-25 Kasım tarihleri arasında yaşanan bir teknik sorundan kaynaklandığını belirtti. Bu hatanın sonucunda bazı kullanıcıların kendilerine ait olmayan özel videoları aldığı ifade edildi.

Google’ın durumu kullancılarına aktardığı “umursamaz” e-posta, sorunun kaç kişiyi etkilediği ve hesap başına dışarıya gönderilen özel video sayısı konusunda bilgi vermiyor.

9to5Google’da yer alan habere göre, söz konusu sorun beş günün sonunda düzeltildi. Bu süreçte Google Fotoğraflar’ın Takeout’tan da yararlanan kullanıcıların yüzde 0,01’inden daha küçük bir kısmının sorundan etkilendiği ifade edildi.

Ancak Google Fotoğraflar’ın mevcut kullanıcı sayısının 1 milyardan fazla olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu da çok küçük bir yüzdenin bile hatırı sayılır büyüklükte bir kullancı grubunu temsil ettiği anlamına geliyor. Google’dan kullanıcılara gönderdiği e-postada, yaşananlardan dolayı özür dilemeyi de ihmal etmiyor.

Şirket tarafından 9to5Google’a yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “21-25 Kasım tarihleri arasında Google Fotoğraflar üzerindeki içeriklerini Google Takeout ile indirenleri etkileyen bu sorundan kullanıcılarımızı haberdar ediyoruz. Bu sorun nedeniyle bazı kullanıcılarımız kendilerine ait olmayan bazı videolar almış olabilir. Böyle bir durumun tekrarlanmasını engellemek için gerekli düzeltmeleri ve analizleri yaptık. Yaşananlardan dolayı son derece üzgünüz.”

İLGİLİ HABERLER