Teknoloji

Google Kilitli Klasör özelliğini daha fazla Android cihazına getirdi

google fotoğraflar kilitli klasör
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Fotoğraflar’ın hassas fotoğrafları ana fotoğraf rulonuzun dışında tutmayı vadeden  Kilitli Klasör özelliği, Pixel olmayan Android telefonlarda kullanıma sunulmaya başlıyor.

Google, eylül ayında, bu özelliğin yakında daha fazla Android telefona sunulacağını söylemişti. Üstelik Android Central’a göre bu özellik çeşitli Samsung ve OnePlus cihazlarda görünmeye başlamıştı. Şimdiyse, başlangıçta erişim sağlayamayan eski Pixel cihazları da bu yeni özellikten yararlanabiliyor.

Bu özellik, belirli fotoğrafları veya videoları seçmenize ve bunları bir parola veya biyometrik kilitli klasöre koymanıza, onları ana fotoğraf akışınızdan çıkarmanıza ve buluttan uzak tutmanıza olanak tanıyor. Bu özellik geçtiğimiz mayıs ayında Google’ın I/O etkinliğinde duyurulduktan sonra, haziran ayında Google’ın Pixel 3 ve sonrasındaki kendi telefonlarına gelmeye başlamıştı.

Google, I/O’daki sunumunda ebeveynlerin yeni satın aldıkları bir köpek yavrusunun fotoğraflarını çocuklarından saklamaları örneğini kullanmıştı. Bu kesinlikle geçerli bir kullanım örneği, ancak çoğu insanın muhtemelen daha fazla yetişkinlere yönelik fotoğraflar için bu özelliği kullanacağını düşünebiliriz.

Bu özellik, Android 6 veya sonrasındaki sürümleri çalıştıran telefonlarda mevcut olacak. Buna erişmek için Fotoğraflar > Kitaplık > Yardımcı Programlar yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca Google, özelliğin önümüzdeki yılın başlarında Google Fotoğraflar’ın iOS sürümüne geleceğini söyledi.

Eğer bu özelliğe erişim imkanına sahipseniz ve kullanmak istiyorsanız, Kilitli Klasör içinde saklanan fotoğrafların buluta yedeklenmeyeceğini ve Google Fotoğraflar’ı kaldırırsanız veya cihazınızı aktarmadan silerseniz silineceğini belirtmekte fayda var. Google’ın Kilitli Klasör destek sayfasında daha fazla detayı bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER