Teknoloji

Google Fotoğraflar uygulamasıyla akıllı telefon kamerasını bağlıyor

google fotograflar

Google Fotoğraflar uygulamasının Android versiyonunu kullanan pek çok kişi, fotoğraf çektikten sonra bulut merkezli kütüphanelerine daha hızlı ve kolay biçimde ulaşmalarını sağlayacak bir seçenek ile karşılaştı.

google fotograflar

Droid-Life’ın haberine göre, söz konusu sekme üzerinde sürükleme yapıldığında kamera uygulamasından Google Fotoğraflar’a geçiş yapmayı sağlayan kısayol, aktive edilmiş oluyor. Aktivasyonla birlikte kamerayla çekilen her yeni fotoğrafın ardından ekrana Fotoğraflar uygulamasının küçük bir logosu geliyor. Böylelikle kullanıcılar fotoğraf çektikten sonra albümlerine gitmek yerine doğrudan Fotoğraflar uygulamasını açabiliyor.

Google Fotoğraflar ile kamera uygulamasının arasındaki mesafe kısalıyor

Google’ın Fotoğraflar ve yerleşik kamera uygulamalarını yaklaştırmak için daha kullanışlı bir yol bulması beklense de, bu yönde atılan ilk adımın da memnuniyetle karşılanacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle çözümün sunuş biçiminin biraz karışık olması, özelliğin benimseme süresini uzatacak gibi gözüküyor.

Google’ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu Fotoğraflar uygulaması, kullanıcılarına akıllı telefonlarıyla çektikleri tüm fotoğrafları, herhangi bir alan kısıtlaması olmadan ve yüksek çözünürlüklü biçimde bulutta saklama imkanı veriyor. Uygulama, sakladığı fotoğraflarda otomatik olarak iyileştirme, kolaj yapma, hikaye oluşturma, GIF animasyonu hazırlama gibi işlemler de gerçekleştiriyor. Uygulamanın Android versiyonu, iOS versiyonuna kıyasla daha gelişmiş imkanlar sunuyor. Android’in de arkasında Google olduğu için imkanların gelişmişliğini doğal bir sonuç olarak karşılamak gerekiyor. Örneğin, Android uygulamasına yeni eklenen kamera kısayolunun uygulamanın iPhone versiyonunda kullanıma sunulması pek de olası gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER