Teknoloji

Google Fotoğraflar iOS uygulamasına yeni video düzenleme araçları

Google Fotoğraflar iOS uygulamasına yeni video düzenleme araçları

iOS için Google Fotoğraflar uygulamasına güncellenmiş bir video editörü geliyor. Bu editör sayesinde video kliplerini kırpma, filtreler ekleme, kesme veya pozlama telafisi, kontrast veya doygunluk gibi ayarlar yapılabilecek.

Yeni video editör seçenekleri mevcut fotoğraf düzenleme araçlarına benzer şekilde çalışıyor. Bir videonun ön izlemesini yaparken “düzenle” butonuna tıklatın. Bunu yaptığınızda yeni editör karşınıza çıkacak. Mevcut “Fotoğraf olarak dışa aktar” seçeneğinin yanında birkaç yeni sekmenin eklendiğini göreceksiniz.

Aralarında “Otomatik” filtresinin de bulunduğu çeşitli filtreler bulunuyor. Otomatik filtresi videonuzu akıllı biçimde ayarlıyor. Elle ayar kontrolleri de var. Işık menüsünün altında pozlama telafisi, kontrast, beyaz dengesi, gölgeler, siyahlar, vinyet gibi farklı ayarlar da bulunuyor. Renk bölümünde ise doygunluk, renk sıcaklığı, cilt tonu ve derin mavi gibi ayarlar yer alıyor.

Kesme menüsü içinde de çeşitli seçenekler var. Bunlar sayesinde bir videoyu Instagram gibi sosyal medya platformlarında paylaşmak kolaylaşacaktır. Yeni editör 16:9, 4:3, 3:2 ve kare gibi çeşitli önceden ayarlanmış kesme seçenekleri sunuyor. Aynı zamanda çerçeve görüntü oranını elle ayarlamanız için bir seçenek de bulunuyor.

Yeni eklenen seçeneklerle birlikte Google Fotoğraflar uygulaması içindeki videolar üzerinde kontrol seviyesi daha da artıyor. Önceleri kullanıcılara sadece temel seviyede dengeleme, döndürme ve başlangıç ve bitiş zamanını ayarlama imkanı sunuluyordu. Aslında Android tarafında sunulan araçlar sadece bunlarla sınırlı durumda.

Yeni iOS özellikleri Google’ın Android tarafında üzerinde çalışmayı sürdürdüğü yeniden tasarlanmış editörde görünen özelliklere benziyor. Ancak Google’ın Android tarafında bu yenilenmiş editörü ne zaman sunacağını bilmiyoruz. Ancak iOS düzenleme araçlarının çıkması, Android için de beklenen dağıtımın çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER