Teknoloji

Google Fotoğraflar iOS uygulamasına derinlik ayarı geldi

google fotoğraflar color pop
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ayın başlarında Google, derinlik düzenleme özelliğini Google Fotoğraflar Android uygulamasına getirmişti. Böylelikle kullanıcılar portre fotoğraflarında arka plan bulanıklığını ayarlama imkanına kavuşmuştu. Bir ay sonra aynı özellik iOS versiyonuna da geldi. Çektiğiniz herhangi bir portre fotoğrafın arka plan bulanıklığını ayarlayabilir veya odaklama alanını değiştirebilirsiniz.

Google, derinlik ayarını hareket ettirdiğinizde kendi işlemini yapıyor gibi görünüyor, sonuçlar ise dikkate değer biçimde farklı görünüyor. Hatta bazı durumlarda Apple’ın Fotoğraflar uygulamasının yaptığı derinlik ayarından daha iyi işlediği söyleniyor. iPhone ile çekilen fotoğraflarda bulanıklığı artıran veya azaltan çeşitli derinlik ayarlı fotoğraf düzenleme ve kamera uygulamaları da mevcut. Ancak Google Fotoğraflar’ın bunların çoğundan daha iyi biçimde işlediği belirtiliyor.

Bu arada Google Fotoğraflar iOS uygulamasına güncellemeyle birlikte Color Pop adlı özellik de geliyor. Bu özellikte süjeye tıklatın ve daha sonra bunun renkli kaldığını, fotoğrafın geri kalanının siyah ve beyaz olduğunu göreceksiniz. Color Pop daha önce Google Fotoğraflar’ın Asistan bölümüne has, fotoğraflara otomatik olarak uygulanan bir özellikti. Şimdi istediğiniz portre fotoğrafa bunu uygulayabilirsiniz.

Hem derinlik algılama hem de Color Pop, Google Fotoğraflar uygulamasının en son sürümüyle geliyor. Portre fotoğrafınızı açın, düzenle düğmesine tıklatın, Color Pop’u ilk filtre seçeneği olarak göreceksiniz. İkinci kez düzenle butonuna tıklattığınızda ise karşınıza derinlik ayarı gelecek. Bu ışık ve renk çubuklarının hemen altında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER