Teknoloji

Google Fotoğraflar web sitesine Lens destekli yeni özellik

google fotoğraflar web pixel 8

Masaüstünden erişilen Google Fotoğraflar web sitesinde fotoğraf üzerinde metin taraması yapmak ve bu metni yapıştırılabilir şekilde kopyalamak mümkün hâle geliyor. Bu imkanın temelinde Google’ın Lens teknolojisi yer alıyor.

Lens uzun süredir Android’in önemli parçaları arasında yer alıyor. Lens’in optik karakter tanıma özelliğinin masaüstüne gelmesi, gerçek dünyadaki yazıları bilgisayara aktarma konusunda oldukça faydalı olabilir.

9to5Google’ın haberinde özelliğin geniş ölçekli dağıtımının başladığı belirtilse de, güncellemenin henüz tüm kullanıcılara ulaşmadığı anlaşılıyor. Bunu kontrol etmenin yolu ise pek zor değil.

google fotoğraflar lens
Görsel: The Verge

Google Fotoğraflar’ın web sitesine gidip burada içinde yazının olduğu bir fotoğraf seçtikten sonra “Resimden metni kopyala” seçeneğin görülmesi, yeni özelliğin aktive olduğu anlamına geliyor. Bunun özellikle ödev veya proje hazırlayan ve basılı bir kaynaktaki metni bilgisayara aktarmak isteyenler için bir hayli işlevsel olacağı söylenebilir.

Görsel: The Verge

Google Lens’in yeteneklerini Android’in yanı sıra iOS’teki Google Fotoğraflar uygulamasında görmek mümkün. Masaüstüne getirilen ilk yenilik ise resimden metin kopyalama özelliği oluyor. Google’ın önümüzdeki dönemde listeye başka özellikler eklemesinin kullanıcıları sevindireceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER