Teknoloji

Google Fotoğraflar’da arananı bulmak kolaylaşıyor

google fotoğraflar

Google Fotoğraflar, uygulama tasarımında belirgin bir değişikliğe gidiyor. Bu tasarım değişikliği sayesinde kullanıcıların kütüphanelerinde aradıkları fotoğraf ve albümleri bulmak kolaylaşacak. Paylaşım da yeni tasarımla daha kolay hâle gelecek.

Güncelleme kütüphanedeki mevcut sekme tasarımını kategoriye göre sıralanabilen ızgara veya liste görünümüne dönüştürüyor. Paylaşım sekmesine ise partner paylaşımı, paylaşılan albümler ve konuşmalar için özel sekmeler eklenecek.

Google’dan verilen bilgiye göre bu değişiklikleri ilk önce Android kullanıcıları görecek. Android kullanıcıları için dağıtım bu hafta başlayacak. iOS kullanıcıları ise biraz daha bekleyecek.

Google Fotoğraflar kullanıcılarına sunulan bir diğer yenilik ise başka platformlardaki fotoğrafların servise taşınabilecek olması. Kullanıcılar diğer fotoğraf depolama servislerindeki içeriklerini, kamerayla çekilmiş fotoğraflarını hatta fiziksel fotoğraflarını bile servise aktarabilecek. Bu noktada servisin sınırsız depolama alanı desteğinin geçtiğimiz yıl itibarıyla sonlandırıldığını hatırlatmakta fayda var.

google fotoğraflarGoogle Fotoğraflar kullanıcıları artık ana akışın üst kısmında doğrudan ekran görüntülerine ulaşmayı sağlayan bir sekme görecek. Bu sekme kullanıcıların ekran görüntüleri klasörüne hızlı şekilde erişmesini sağlayacak ve klasörün temizlenmesini kolaylaştıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER