Teknoloji

Google Fotoğraflar’a Fotoğraf Küreleri eklendi

Google Fotoğraf Küresi

Google Fotoğraflar güncellendi ve Fotoğraf Küreleri web üzerinden görüntülenme imkanına kavuştu. Normal masaüstü internet tarayıcısından Google Fotoğraflar’a giren kullanıcılar yükledikleri fotoğraf kürelerini, mobil cihaza ihtiyaç duymadan görüntüleyebilecek. Bunun yanı sıra mobil cihazda da Android uygulaması veya web tarayıcısı üzerinden fotoğraf kürelerini görmek mümkün oluyor. Eğer kendi yüklediğiniz fotoğraf küreleri yoksa, bunları Sokak Görünümü üzerinde görüntülemek mümkün oluyor.

Fotoğraf küreleri 360 derece görünüm sunan basit panoramik fotoğraflar olma özelliği taşıyor. Kullanıcılar ekranda parmaklarıyla sağa, sola, yukarı veya aşağı sürükleyerek etraftaki görüntüleri doğal yolla görüntüleme fırsatı elde ediyor. Google Cardboard sahibi olanlar da bu 360 derece fotoğraflar başlık ile görüntüleyerek sanal gerçeklik deneyimini bu fotoğraflarda da yaşama fırsatı elde ediyor.

Eğer henüz hiç 360 derece panorama oluşturmadıysanız, Google bunu Cardboard Camera uygulamasıyla epey kolay hâle getirdi. Android 4.4 ve üstü sürümdeki cihazlarla çalışan uygulama Cardboard sanal gerçeklik başlığıyla çalışacak şekilde geliştirildi.

Cardboard Camera uygulamasını kullanarak tek bir “kaydet” butonuna tıklatıp kamerayı etrafta bir daire oluşturacak şekilde çevirerek bütün sahneyi kaydetmek mümkün oluyor.

Panorama 360 derecelik görüntüye dönüşmeden önce yaklaşık bir dakika civarında süren bir düzenleme süreci bulunuyor. Telefonu Cardboard’a yerleştirip butona bastıktan sonra yazılım bunu stereograma çeviriyor ve her bir göze birleştirilmiş görüntü sunuluyor. Tekil görüntü de üç boyutluymuş izlenimi uyandırıyor.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER