Teknoloji

Google Fotoğraflar Favoriler özelliğiyle yenileniyor

google fotograflar favorilerGoogle Fotoğraflar, Android işletim sistemli telefonların neredeyse tamamında ön yüklü olarak sunuluyor. Çok sayıda iPhone kullanıcısı da fotoğraf ve videolarını arşivlemek için Google Fotoğraflar’dan yararlanıyor. Ancak bu durum servisin bazı temel özelliklerden yoksun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Google Fotoğraflar Favoriler özelliğiyle bu temel eksiklerden en azından birini kapatıyor.

Favoriler özelliğinin Google Fotoğraflar kullanıcılarına dağıtımı bu hafta itibarıyla başlayacak. Kullanıcılar fotoğraflarını sağ üst köşeye yerleştirilen yıldız ikonuna dokunarak Favoriler albümüne ekleyebilecek.

Favoriler albümü fotoğraflar yıldızla işaretlenmeye başladığında otomatik olarak oluşturuluyor. Bunun için kullanıcıların ekstra bir işlem yapması gerekmiyor. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin dağıtımının kademeli olarak gerçekleştirileceği ve kısa süre içinde tüm kullanıcıların bu özellikten yararlanabileceği belirtildi.

Google Fotoğraflar Favoriler dışında başka yenilikleri de kullanıcılarına sunuyor. Bundan böyle servisin kullanıcıları, kendileriyle Google Fotoğraflar üzerinden paylaşılan fotoğrafları beğendiklerini kalp ikonuna dokunarak gösterebilecek. Google kısa süre önce I/O 2018’de duyurduğu yapay zekâ destekli düzenleme özelliğini de kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER