Teknoloji

Google Fotoğraflar uygulama ikonu ile ekran görüntülerine hızlı erişim imkanı

google fotoğraflar web pixel 8

Google Fotoğraflar Android uygulamasına gelen bir güncelleme sayesinde kullanıcılar ekran görüntülerine daha kolay ulaşabilecekler. Android Police‘in haberine göre, güncelleme ile, telefonunuzun ana ekranındaki Fotoğraflar uygulama ikonuna hafifçe bastırıp bekleterek açılan menüden veya ekranınıza yerleştirilmiş doğrudan bir kısayolu kullanarak ekran görüntülerine daha hızlı erişebileceksiniz.

Google, Android’de bu tarz kestirmeleri nasıl kullanacağını bilmeyenler veya unutanlar için yönergeleri de sunuyor:

    1. Uygulamaya dokunun ve basılı tutun, ardından parmağınızı kaldırın. Uygulamanın kısayolları varsa bir liste görüntülenir.
    2. Kısayola dokunun ve basılı tutun.
    3. Kısayolu istediğiniz yere kaydırın. Parmağınızı kaldırın.İpucu: Bir kısayolu Ana ekrana eklemeden kullanmak için kısayola dokunun.

Google Fotoğraflar’ın geçtiğimiz mart ayında aldığı güncellemenin bir parçası olarak ekran görüntüleri uygulama içi kısayol olarak eklenebiliyordu. Android kullanıcıları için sıralanmış kategorilere sahip bir ızgara veya liste görünümü sunan yeni bir düzenin yanı sıra, uygulamanın üst kısmında kendi klasörlerindeki ekran görüntülerini gösteren bir düğme görünebilir. Bu, büyük bir fotoğraf arşivi içinde gezinmenin veya klasörler içinde kaybolmanın getireceği zahmete kıyasla, bulmayı kolaylaştırdı.

Yeni eklenen kısayolun yanı sıra, cihaz klasörlerinize gidip ekran görüntüsü klasörünü seçerek Android ekran görüntülerinizi yönetmeye devam edebilirsiniz.

Ekran görüntüleri de çekilen fotoğraflar kadar, fotoğraf arşivelerinin önemli bir parçası haline geldi. Bu nedenle, farklı türlerdeki resimleri sıralamak için atılan adımların sayısını azaltmak Google için değerlendirilmesi isabetli bir fırsattır.

İLGİLİ HABERLER