Teknoloji

Google Fotoğraflar yeni düzenleme araçlarına kavuştu

google fotograflar duzenleme

Google Fotoğraflar, Google+’tan bağımsız bir servise dönüştüğünde sunduğu kullanışlı algoritma ve sıkıştırılmış fotoğraflar için sınırsız depolama alanı gibi özelliklerle artı puan toplamayı başarmıştı. Ancak Google+’ta kullanıcılara sunulan Snapseed tabanlı fotoğraf düzenleme araçlarının eksikliği, bir nebze de olsa hayal kırıklığı yaratmıştı.

Fotoğraflar servisinin web versiyonu için gerçekleştirilen son güncellemeyle birlikte Google, düzenleme araçlarında beklenen iyileştirmeleri kullanıcılarına ulaştırıyor.

Güncellemeyle birlikte kullanıcıların düzenleme yaparken fotoğraflar arasında korkusuzca geçiş yapmasının önü açılıyor. Google, gerçekleştirilen değişiklikleri otomatik olarak kayıt altına alıyor. Kullanıcılar işlerini bitirdikten sonra “Tamam” veya “Orijinale dön” seçeneklerinden birine tıklayarak fotoğrafla ne yapacaklarına karar verebiliyor. Yeni görüntü oranı seçim aracıyla birlikte kullanıcılar fotoğraflarının orijinal boyutta mı, kare formatında mı yoksa, 16:9 şeklinde mi gösterileceğine karar verebiliyor.

Google Fotoğraflar düzenleme araçlarında gerçekleştirilen değişiklik, henüz servisin mobil uygulamalarına yansımış olmasa da, yakında akıllı telefonlarda da bu araçların sunulacağını görmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER