Teknoloji

Google Fotoğraflar telefonun duvar kağıdını hatıralarla sürekli değiştirebilecek

google fotoğraflar web pixel 8

Google Fotoğraflar Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, aynı duvar kağıdını kullanmaktan sıkılanlara sevinecekleri bir özellik getiriyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden duvar kağıtlarını sürekli olarak değişecek şekilde ayarlayabilecek.

Google Fotoğraflar’ın 5.22 numaralı sürümü, bu yeni özelliği otomatik olarak Android cihazlara ekliyor. Kullanıcılar telefonlarının duvar kağıdı bölümüne gidip canlı duvar kağıtlarına baktıklarında karşılarına “Hatıralar” isimli bir seçenek çıkacak. Bu seçenek tercih edildiğinde telefon, Google Fotoğraflar’ın Hatıralar bölümünden fotoğraf çektiği fotoğrafları gösterecek. Kullanıcılar duvar kağıdı olarak görebilecekleri cihazların ön izlemesini yapabilecek.

Buradaki esas önemli nokta, Google’ın makine öğrenmesi algoritmalarıyla neyi bir hatıra olarak değerlendirdiği. Kısacası kullanıcıların bu hatıralar üzerinde bir söz hakkı bulunmuyor. Bu nedenle muhteşem tatillerden veya yalnız günlerden fotoğraflarla karşılaşmak ihtimaller arasında yer alıyor.

Google Fotoğraflar, Android uygulaması için bu yeniliği sunarken; önümüzdeki dönemde daha köklü bir değişiklik gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Artık serviste kullanıcılara yüksek kalite fotoğraflar için sınırsız depolama alanı sunulmayacak.

İLGİLİ HABERLER