Teknoloji

Google Fotoğraflar beyaz dengesini otomatik olarak ayarlayacak

google fotograflarGoogle Fotoğraflar, Google’ın sunduğu en işlevsel uygulamalar arasında yer alıyor. Uzun bir süre boyunca tam teşekküllü fotoğraf düzenleme ve galeri uygulamalarının bir gölgesi niteliğinde olan servis, son zamanlarda yeni özelliklere kavuşuyor.

Bu yeni özelliklerle uygulamanın düzenleme konusundaki kapasitesi de kayda değer ölçüde arttı. Yayınlanacak yeni güncellemeyle Google, fotoğraf uygulamasına beyaz dengesini otomatik olarak ayarlama özelliğini eklenecek.

Uygulamada daha önceden mevcut olan “Otomatik” isimli özellikle pozlama, doygunluk ve kontrast gibi değişkenler otomatik olarak ayarlanabiliyordu. Beyaz dengesinin de listeye eklenmesiyle birlikte uygulamayı kullananların “mükemmel fotoğraf”a ulaşması biraz daha kolaylaşacak.

Google Fotoğraflar otomatik beyaz dengesi ayarını önce Android’e getirecek

Otomatik beyaz dengesi ayarlama özelliği ilk olarak servisin Android uygulamasına eklenecek. Ardından iOS uygulaması da bu yeteneğe kavuşacak. Uygulamaya benzer başka seçeneklerin eklenmesi konusunda bir işaret verilmese de, Google’ın böyle bir hamlede bulunmasının pek çok kişiyi sevindireceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER