Teknoloji

Google Fotoğraflar arşiv özelliğiyle ana ekranı düzenlemeyi kolaylaştırıyor

google fotograflar arsivGoogle Fotoğraflar için hazırlanan son güncelleme, kullanıcılara ana ekrandaki fotoğrafları arşive kaldırma imkanı sağlıyor. Böylelikle hem ana ekranı düzenlemek kolaylaşıyor hem de bazı özel fotoğrafları kişiselleştirmek mümkün oluyor. Google Fotoğraflar arşiv özelliğini kullanmak için fotoğrafların üzerine dokunmak, ardından sağ üst köşede bulunan üç nokta ikonuna tıklamak ve açılan menüden arşiv seçeneğini işaretlemek gerekiyor. Arşive kaldırılan fotoğraflara daha sonra ekranın sol tarafındaki menüde bulunan özel klasör üzerinden erişilebiliyor.

Instagram’da arşiv özelliğinin duyurusunu kısa süre önce yapmıştı. Google Fotoğraflar’a eklenen arşiv özelliği, Instagram’ınki kadar dikkat çekici görünmüyor. Ancak albümünü eşi ya da diğer aile üyeleriyle paylaşan ve bazı fotoğrafların ana ekranda görünmesini istemeyenlerin bu yeni özelliği seveceği söylenebilir.

Kullanıcılar tekrarlanan fotoğrafları ve ekran görüntülerini de arşive gönderebilecek. Arşivlenebilen içerikler konusunda kullanıcıların önünde herhangi bir engel bulunmuyor. Telefonunu başka birinin ellerine teslim etmeden önce kimi görüntüleri gizlemek isteyenler için Google Fotoğraflar’ın sunduğu araç faydalı olacak gibi görünüyor.

Google Fotoğraflar arşiv özelliğini ilk olarak Android kullanıcılarına sundu

Arşiv özelliği ilk olarak Google Fotoğraflar Android uygulamasında kullanıcıların karşısına çıktı. iOS ve web üzerinde bu özellikten yararlanmak için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER