Teknoloji

Google Fotoğraflar Anneler Günü için özel videolar oluşturacak

google fotograflar anneler gunu14 Mayıs Pazar günü dünyanın pek çok ülkesinde Anneler Günü olarak kutlanacak. Annesine her zamankinden farklı bir hediye sunmak isteyenlerin imdadına Google yetişiyor. Google Fotoğraflar Anneler Günü için özel videolar oluşturacak. Ancak bunun için serviste annenizin fotoğraflarının yüklü olması gerekiyor.

Araç oldukça basit biçimde işliyor. Google Fotoğraflar kullanıcıların karşısına fotoğraflarda tanıdığı yüzlerin görsel bir liste çıkarıyor. Bu listeden önce anne seçiliyor. Sonrasında ise kendilerinin ve anneleri için önemli olduğunu düşündükleri diğer kişilerin yüzlerini işaretleyebiliyor. Yapay zekâ annenin seçimi sırasında bir cinsiyet ayrımı yapmıyor. Dolayısıyla ilk etapta anne olarak işaretlenebileceklerin arasında erkek yüzleri görünce şaşırmamak gerekiyor.

Birkaç dakikalık bekleyişin ardından video uygulamanın Asistan sekmesinde hazır hâle geliyor. Kullanıcılar hazırlanan video üzerinde düzenleme yapamıyor.

Google Fotoğraflar Anneler Günü videosu tamamlayıcı bir hediye olabilir

Başka cihazlardaki fotoğraflarını da Google Fotoğraflar üzerinde saklayanlar veya Google Photos üzerinde hâli hazırda büyük bir arşivi olanlar için Google’ın sunduğu araç, anneleri gülümsetmenin basit ve kolay bir yöntemi olarak nitelenebilir. Ancak videonun tamamlayıcı bir hediye olarak daha şık olacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER