Teknoloji

Google Fotoğraflar’ın Anılar özelliği yenilendi

google fotoğraflar

Google Fotoğraflar için hazırlanan son güncelleme Anılar özelliğine bir takım yenilikler getiriyor. Bunlar arasında anıların paylaşılabilmesi öne çıkarken, kullanıcılara aynı zamanda yeni bir kolaj editörü sunuluyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Anılar’ın 2019’un eylül ayından bu yana Fotoğraflar uygulamasının en sevilen özelliklerinden biri olduğu belirtildi. Şirketten verilen bilgiye göre, uygulamada her ay 3.5 milyardan fazla anı görüntüleniyor.

Ana ekranın tepesinde gösterilen Anılar, Fotoğraflar uygulamasının çıkışından bu yana yapılan en büyük yenilik olarak tanımlanıyor. Artık burada daha fazla video gösterecek olan Google, uzun videoları otomatik olarak kısaltacak. Buna ek olarak, fotoğraflara da yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapılabilecek. Enstrümental müzik eklenebilmesi de Anılar’da kullanıcıları bekleyen bir diğer yenilik.

Artık kullanıcılar yukarı veya aşağıya doğru kaydırma yaparak Anılar arasında geçiş yapabilecek. Ekranın soluna veya sağına dokunmak ise kullanıcıların anı içinde gezinmeyi sağlayacak.

Google Fotoğraflar, birden fazla fotoğrafı bir araya getirecek ve bunları uçtan uca sinematik bir deneyimle sunacak. Söz konusu özellik “Sinematik Anılar” adıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Kullanıcılar Anılar’a yazı ekleyebilecek ve aynı zamanda Anılar’ını arkadaşlarıyla paylaşabilecek. iOS ve Android’de kullanımda olan bu özellik daha sonrasında web’de erişime açılacak.

google fotoğraflarGoogle Fotoğraflar kullanıcılarına sunulan bir diğer yenilik ise kolaj editörü oluyor. Bu özellik sayesinde birden fazla fotoğraf aynı karede paylaşılabilecek. Kullanıcılar bunu yaparken farklı tasarımlar ve tarzlar seçip, karedeki düzeni “sürükle-bırak” yöntemiyle değiştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER