Teknoloji

Google Fotoğraflar’ın yeni video düzenleme araçları Android’de

google fotoğraflar android

Google Fotoğraflar Android uygulamasını kullananlar, iOS cihaz sahiplerinin bir süredir faydalandığı gelişmiş video düzenleme araçlarına sonunda kavuşuyor. Android Police sitesinin haberine göre, bu araçlar hem Google Pixel hem de diğer Android telefonlarda kullanıcılarla buluşuyor. Araçların sunucu tarafında yapılan güncellemeyle uygulamaya eklendiği ifade edildi.

Google’dan geçtiğimiz şubat ayında yapılan açıklamada, yeni düzenleyicide 30’dan fazla kontrol seçeneğinin bulunduğu belirtilmişti. Söz konusu kontroller kesme araçlarını, filtreleri, kontrast, doygunluk ve parlaklık ayarlarını kapsıyor.

Google’dan daha önce yapılan açıklamada, uygulamaya önümüdeki dönemde bazı “ayrıcalıklı” özelliklerin de ekleneceği belirtilmişti. Bu özellikler de yavaş yavaş dağıtıma çıkıyor. Ancak söz konusu özelliklere erişmek için Google One abonesi olmak gerekiyor. Bunlardan bazıları yapay zekâ desteğiyle sunulacak. Haziran ayından itibaren Google Fotoğraflar’ın ücretsiz sınırsız depolama alanı politikasını da sonlandıracağını hatırlatmak gerekiyor.

Google Fotoğraflar Android uygulaması için hazırlanan “ayrıcalıklı” özelliklerin de iOS’e gelebileceği ifade edilmişti. Ancak şu an için Google’dan bu yönde bir hareket gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER