Teknoloji

Google Fotoğraflar Android uygulaması için yeni düzenleyici

google fotoğraflar android portre ışığı

Google Fotoğraflar Android uygulaması da Android’deki makine öğrenmesi rönesansından nasibini alıyor. Uygulamada yapay zekâ desteğiyle sunulacak yeniliklerden bazıları, Pixel 5‘in tanıtıldığı kısa etkinlikte paylaşıldı.

Google öncelikle mevcut otomatik iyileştirme özelliğini makine öğrenmesi algoritmalarıyla iyileştirmeyi planlıyor. Böylelikle kullanıcılara üzerinde çalıştıkları görsellere özel geliştirme imkanlarının sunulacağı söyleniyor.

Kullanıcılar tek bir dokunuşla parlaklık, kontrast ve portre efektlerini fotoğraflarına ekleyebilecek. Bunları mümkün kılacak Enhance ve Color Pop filtreleri de birkaç ay içinde dağıtıma çıkacak. Fotoğraflarını manuel olarak düzenlemeyi seçenler içinse düzenleyicinin tasarımında değişikliğe gidildi. Düzenleyici artık ekranın alt kısmındaki kaydırılabilir bir çubukta bulunuyor.

Google Fotoğraflar Android uygulaması için Portre Işığı adını taşıyan yeni bir aydınlatma özelliği de sunuyor. Bu özellik sayesinde çekilen bir fotoğrafa farklı seviye ve pozisyonlarda ışık ve gölge uygulaması yapılabiliyor. Portre Işığı’nın adından farklı olarak sadece portre modunda çekilen fotoğraflarda kullanılmadığını belirtmekte fayda var. Ancak ilk etapta bu özellik sadece Pixel 5 ve Pixel 4a 5G üzerinde kullanılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER