Teknoloji

Google Fotoğraflar Android’e düzenleme güncellemesi geldi

google fotoğraflar

Google Fotoğraflar Android versiyonu için bir güncelleme yayınlandı ve uygulamanın iOS versiyonunda bulunan önemli bir özellik eklendi; o özelliği bozmadan düzenleme şeklinde Türkçeleştirebiliriz.

Güncellenen Android uygulaması şimdi bir fotoğraf üzerinden yaptığınız tüm bağımsız düzenlemeleri izliyor ve kaydediyor, böylelikle herhangi bir noktaya geri gitmeye, bu düzenlemeleri ayarlamaya veya onları tamamen geri almaya imkan veriyor.

Güncelleme gelmeden önce, Google Fotoğraflar bir fotoğrafın tamamen yeni bir versiyonunu düzenleme yaptığınız ve kaydet butonuna tıklattığınız her seferde kaydediyordu, böylelikle aynı fotoğrafın birden fazla fotoğrafının kayıt altında tutulması gibi bir durum söz konusu oluyordu. Eğer bu düzenlenmiş fotoğraflardan bir tanesini açarsanız, geri dönmeniz ve yaptığınız herhangi düzenlemelerden bir tanesi üzerinde ince ayar yapmanız da mümkün olmuyordu. Yapılan her ek değişiklik fotoğrafın başka bir yeni ve düzenlenmiş versiyonunun oluşturulmasına neden oluyordu. Güncellemeyle birlikte bu sorunlar çözülüyor, insanlara düzenlemelerini daha özgür biçimde yapma fırsatı sunuluyor.

Google Fotoğraflar düzenleme aracı epey kullanılıyor

Google Fotoğraflar VSCO Cam, Darkroom veya Google’ın kendi fotoğraf uygulaması olan Snapseed gibi tam donanımlı bir fotoğraf düzenleme uygulaması değil. Ancak Google herkesin fotoğraflarını Fotoğraflar uygulaması içinde düzenlediğini biliyor, bu nedenle güncellemeyle birlikte fotoğraf uygulaması düzenlemeler açısından daha kullanışlı hâle geldi. Güncellenen Android uygulamasını Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER