Teknoloji

Google Fotoğraflar yeni özelliğiyle ana ekrandaki dağınıklığı azaltacak

google fotoğraflar web pixel 8

Google Fotoğraflar uygulamasıyla hem iPhone hem de Android kullanıcıları telefonlarıyla çektikleri fotoğraf ve videoları saklayabiliyor. Ancak bu uygulama ekran görüntülerini ve benzer diğer görselleri de kaydetmeyi mümkün kılıyor. Kaydedilen içeriklerin fazlalığı, Google Fotoğraflar’ın ana sekmesinin biraz dağınık görünmesine neden oluyor. Google bu soruna bir çözüm geliştirmiş gibi görünüyor.

PiunikaWeb sitesinin haberine göre, Google Fotoğraflar’ın 6.79.0.624777117 numaralı versiyonunun kodlarında “dağınıklığı gizle” olarak adlandırılan özelliğin izleri görülüyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Bir başka kod dizisinde “Ekran görüntüleri, GIF’ler ve meme’ler gibi yedeklenen fotoğraflar gizlenir” ifadesi yer alıyor. Başka bir deyişle, bu özellik sayesinde ekran görüntüleri, sohbet resimleri ve diğer görseller ana ekrandaki Fotoğraflar sekmesinden kaldırılıyor. Söz konusu içerikler yine kendi özel klasörlerinde bulunabilir hâle geliyor.

Google Fotoğraflar için başka yenilikler de söz konusu

Bunun Google Fotoğraflar’daki tek yenilik olmadığını belirtmekte fayda var. Uygulamadaki Hatıralar sekmesi de yenilenen bölümler arasında yer alıyor. ABD’deki kullanıcıların hatıraları için yapay zekâ destekli öneriler alabileceği de uygulama için bahsedilen bir diğer yenilik oluyor.

Uygulamaya kısa süre önce ana ekrandaki dağınıklığı kaldırmak için birbiriyle hemen hemen aynı fotoğrafları bir yığın içinde aynı karede gösterme özelliği de eklenmişti. Bütün bu eklemelerin kullanıcıların göz yorgunluğunu azaltacağı söylenebilir. Fotoğraf ve video saklama çözümünü düzenli olarak yenileyen Google’ın yakında başka özellikler de sunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER