Teknoloji

Google Fotoğraflar’dan önemli başarı

google fotograflar

Google Fotoğraflar, faaliyete geçtikten dört sene sonra 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı başardı. Fotoğraf organizasyon ve düzenleme aracı, Google’ın 1 milyar kullanıcı sayısına erişen dokuzuncu servisi oldu. Daha öncesinde Android, Gmail, YouTube, Google Haritalar ve Google Arama gibi servisler, 1 milyar kullanıcıyı görmüştü.

Google Fotoğraflar, söz konusu servislerin büyük kısmının aksine, bu kilometre taşına görece kısa bir sürede ulaştı. Servisin aylık kullanıcı sayısı, I/O 2015’te duyurulmasından sonra sadece beş ay içinde 100 milyona yükselmişti. Google Fotoğraflar’ın 500 milyon kullanıcıya ulaşması ise iki yıl almıştı.

Her Android telefonda yüklü sunulan bir uygulama olsa da, Google Fotoğraflar’ın başarısının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Servis, internet devinin en büyük fiyaskolarından biri olan Google+’tan koparak bağımsız bir platforma dönüşmüştü. Bu kopuş, Google+’ın en iyi temel teknolojilerinden birinin daha işlevsel şekilde kullanılabilmesini mümkün hâle getirdi.

Google Fotoğraflar için yeni hedef 2 milyar kullanıcıya ulaşmak. Şirket, bunun için uygulamanın “Gallery Go” adını taşıyan “hafif” versiyonunu duyurdu. Google’ın Fotoğraflar servisinden sorumlu başkan yardımcısı Anil Sabharwal, kritik 1 milyar barajını aştıklarını ve 2 milyar hedefine ulaşma yolunda Gallery Go ile yürüyeceklerini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER