Manşetler

Google Fossil’in gizli akıllı saat teknolojisi için 40 milyon dolar ödedi

google fossil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google akıllı saat pazarının önemli oyuncularından biri olan Fossil Group ile dikkat çekici bir anlaşmaya imza attı. İnternet devi, Fossil’in akıllı saat teknolojisinin bir kısmını ve bu teknolojiyi geliştiren Ar-Ge ekibinin bir bölümünü bünyesine kattı. Google söz konusu alışveriş için Fossil’e yaklaşık 40 milyon dolar ödeyecek. Anlaşma çerçevesinde Google’a transfer olacak Ar-Ge ekibi üyeleri, Google’a devredilen patentlerin ve teknolojinin gelişiminden doğrudan sorumlu olan kişiler olacak. Bu anlaşmayla birlikte Google kendi bünyesinde Wear OS platformunun donanım tarafını ve farklı akıllı saat tasarımlarını test etme imkanına da kavuşacak.

Google Wear OS’in ürün müdürü Stacey Burr, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Zindelik, sadelik, kişiselleştirme ve yardımcılık amacıyla geliştirilen giyilebilir ürünler, gerekli bilgilere tek bakışta ulaşmamızı sağlayarak yaşamımızı kolaylaştırıyor. Fossil Group’un teknolojisinin ve ekibinin katılımıyla birlikte giyilebilir ürün sektörüne olan inancımızı bir kez daha gösteriyoruz. ”

Wareable sitesine konuşan Fossil’in strateji ve dijitalden sorumlu başkan yardımcısı Greg McKelvey ise Google’a sattıkları teknolojinin henüz piyasaya çıkmamış yeni bir ürün inovasyonu olduğunu belirtti. Bu inovasyonun ne olduğu veya Google’ı nasıl cezbettiği konusunda şu an için ortada bir bilgi bulunmuyor. Ancak 40 milyon doların Google adına çok da büyük bir rakam olmadığını belirtmek gerekiyor. Fossil’in ise söz konusu teknolojiye 2015’te 260 milyon dolar karşılığında satın aldığı Misfit üzerinden eriştiği söyleniyor.

Burr tarafından yapılan açıklama, Fossil’in sağlık ve zindelik odaklı bir teknoloji üstünde çalıştığını gösteriyor. Fossil uzun süredir Google’ın Wear OS’teki en istikrarlı iş ortakları arasında bulunuyor. İnternet devi, akıllı saat pazarında Apple’a karşı üstünlük sağlamak için cihaz üreticilerinin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Google Fossil Group’tan aldığı teknoloji sayesinde Wear OS’i Apple Watch ile daha güçlü şekilde rekabet edebilecek bir konuma getirebilir. Bu teknoloji sayesinde uzun süredir konuşulan Pixel Watch sonunda gerçeğe dönüşebilir. Bu olmasa bile Wear OS üzerinde yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla daha kullanışlı ve pratik bir platforma dönüşebilir. Kısacası söz konusu satın alma ile Wear OS’in önünde yeni bir sahanın açıldığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER