Teknoloji

Google Kamera uygulamasına selfie flaş geldi

Google’ın yerel kamera uygulamasına gelen en son güncellemeyle birlikte küçük, ancak kullanışlı bir özellik ekleniyor. O da selfie flaşı. Google Play Store‘dan indirilebilen Google Kamera uygulamasının en son sürümüyle birlikte ön kamerayla çekim yaparken ekranı flaş gibi kullanmak mümkün oluyor. Böylelikle loş ışıklı ortamlarda çekilen selfie fotoğrafların biraz daha parlak çıkması mümkün oluyor.

Selfie flaşını etkinleştirmek için, ön kamera modundayken flaş ikonuna tıklatmalı ve buradan otomatik veya açık ayarlarından bir tanesini de tercih etmelisiniz. Bu özelliğin açık olduğunu, ekranın altındaki üçte birlikte kısmın bej renkli bir blok ile kaplanmasıyla anlıyorsunuz. Amaç selfie çekerken ortamın soğuk beyaz renkli bir flaş ışığı yerine sıcak renkli bir ışıkla aydınlatılması.

Görünen o ki, iPhone’da olduğu gibi otomatik beyaz denge ayarı bulunmuyor. Fotoğraf çekim düğmesine basıldıktan sonra, ekranın tamamı bej renkli ışıkla kaplanıyor. Bundan sonra da yaklaşık bir saniye fotoğrafın üretilmesi sırasında geçiyor. Sonuç olarak başınızı ve elinizi sabit şekilde tutmanızda fayda var.

4.4 numaralı versiyon birkaç yeni kısayol hareketi getiriyor. Bunların arasında çift tıklatarak yakınlaştırma, video ile fotoğraf çekimi arasında ekranda sürükleyerek geçiş yapma da bulunuyor. Google’ın belirttiği gibi, en son versiyon   Android 7.1.1 ve üstü sürümle çalışan en son model Nexus ve Pixel cihazlarıyla kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER