Teknoloji

Google Fit yeni tasarımıyla adım sayısına odaklanıyor

google fit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Fit, bir kez daha yeni bir tasarımla güncellendi. Bu yeni tasarımın odak noktasında fitness takibi uygulamalarının en sık bakılan unsuru olan adım sayısı bulunuyor. Google Fit’in iOS, Android ve Wear OS uygulamalarında Hareket Dakikaları bölümünü kenara kaydırılırken, yerini adım sayısı ve Kalp Puanları alıyor.

Bu değişikliğin hedefinde adım sayısı konusunda takıntılı olan kullanıcıların bulunduğu rahatlıkla söylenebilir. Ancak Google bir taraftan da gerçekten aktif bir yaşam tarzı için ihtiyaç duyulan sıkı egzersizlerin yapılması konusunda da kullanıcılarını teşvik etmeyi sürdürüyor.

Yeni tasarımla birlikte daha kalın ve görülmesi daha kolay görseller de kullanıcıların karşısına çıkıyor. Buna ek olarak, bir hedefe yaklaşıldığında kullanıcıların karşısına çıkan süreç kartlarının tasarımı da yenileniyor.

Wear OS’te yeni Kareler ile kullanıcılar hızlı biçimde egzersiz başlatabilecek veya günlük ya da haftalık hedeflerindeki durumlarına hızlı bir bakış atabilecek.

google fit

Google Fit uygulamasının yeni tasarımı iOS’te kullanıcılarla buluşmaya başlamış durumda. Android ve Wear OS’te dağıtım sürecinin de kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Yapılan değişiklik güç egzersizlerine adım sayısından daha fazla önem verenler için pek anlam ifade etmiyor. Yine de, adım sayısını ön planda görmenin de farklı bir motivasyon sağlayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER