Bilim

Google Fit nefes egzersizleri ve ana ekran araçlarıyla yenileniyor

google fit
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google da, tıpkı Apple gibi, akıllı telefon ve saatleri birer sağlık ve zindelik merkezine çevirmek için yavaş yavaş kendi araçlarını geliştiriyor. Google’ın Wear OS işletim sistemi bu konuda Apple’ın watchOS platformunun ve Sağlık uygulamasının gerisinde kalsa da, aradaki farkın kapatılması için çalışmalar sürüyor. Google Fit için hazırlanan son güncelleme de bu çalışmalara somut bir örnek teşkil ediyor.

Google tarafından sunulan yeni özelliklerin merkezinde hareket takibi sürecinin biraz daha kolaylaşması ve kullanıcıların rahatlamasına yardım edilmesi bulunuyor. Bu doğrultuda sunulan ilk yenilik, Fit mobil uygulaması için geliştirilen ana ekran araçları oluyor. Kullanıcılar yürüyüş sürelerini veya yaktıkları kalori miktarlarını gösteren bileşenleri Android telefonlarının ana ekranlarına yerleştirebilecek.

Google’ın sunduğu ikinci yenilik ise nefes egzersizleri oldu. Söz konusu özellik, Apple’ın watchOS’te yerleşik olarak sunduğu Nefes uygulamasıyla benzer bir işlev görüyor ve kullanıcılara nefes egzersizleri yapmalarını hatırlatıp bu egzersizlerde yardımcı oluyor.

Google Fit için hazırlanan yeni özelliklerin uyumlu akıllı saatlere ve Android telefonlara dağıtımı bu hafta itibarıyla başlayacak.

İLGİLİ HABERLER