Bilim

Google’ın Apple HealthKit’e cevabı Google Fit Android için yayınlandı

google-fit-android-uygulama-291014

Google’ın Apple’ın iPhone’unda yer alan sağlık uygulaması HealthKit’e cevabı Google Fit nihayet yayınlandı. Android’e özel olan Google Fit, Apple’ın çözümüyle aynı mantıkta çalışıyor, sağlık hedeflerini ve egzersiz istatistiklerini tek bir elden görüntüleme fırsatı sunuyor.

Google’ın belirttiğine göre, Fit tek başına bir sağlık ve egzersiz takipçisi olarak kullanılabilir; uygulama koşu, yürüme ve bisiklete binme gibi aktivitelerin takibini yapıyor. Süre veya toplam adım sayısına bağlı olarak konulan hedefler başarı olarak gösteriliyor, Fit günlük egzersiz süreci hakkında kullanıcıları sürekli haberdar ediyor.

Üçüncü taraf egzersiz takipçi cihazları ve uygulamaları da Google’ın Fit platformuna bağlanabiliyor ve sağlık verilerini girebiliyor. Apple’ın iOS 8 ile birlikte sunduğu HealthKit’in her ne kadar sorunlu olsa da, sağlam bir başlangıç yaptığı söylenebilir. Android’in rakip olarak sunduğu bu çözümün HealthKit’in daha fazla yükselmesine engel olup olmayacağını da zamanla göreceğiz.

Google Fit şu an için piyasada satılan her bir Android Wear cihazıyla uyumlu görünüyor. Ayrıca Google Fit ile toplanan sağlık verilerinden oluşturulan profile web veya tablet üzerinen erişim de sağlanıyor. Ücretsiz olarak sunulan Google Fit’i Android cihazınıza, aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER