Teknoloji

Google Firefox’un varsayılan arama motorunu Microsoft ve Yahoo’ya kaptırmamak için kesenin ağzını açmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla ile Firefox odaklı arama motoru anlaşmasını yenileyen Google’ın bu kuruluşa yıllık 300 milyon dolarlık ödeme yapacağı AllThingsD tarafından dile getirildi. Ödenen bu para karşılığında Google, Firefox’un varsayılan arama motoru olarak kalmayı sürdürecek.

Görünüşe göre, Bing’in varlığı Google’ın bu sefer Firefox için daha fazla para ödemesine neden olmuş. Lider durumdaki Internet Explorer’ın üreticisi Microsoft’un tarayıcısının pazar payından sürekli çalan Firefox’a Bing yoluyla katkıda bulunması biraz garip bir durum gibi görünse de, geçtiğimiz aylarda çıkarılan, varsayılan arama motorunun Bing olduğu Firefox sürümü bu tür beklentilerin fitilini ateşlemişti. Bu arada Yahoo’nun da Firefox için teklif verdiği ancak fiyatların yükselmesi nedeniyle rekabet edemediği söyleniyor.

Geçtiğimiz kasım ayıyla birlikte biten önceki anlaşma dahilinde Google Mozilla’ya yıllık 100 milyon dolar ödeme yapıyordu. Her ne kadar Google ile anlaşma yenilenmiş olsa da, Bing, Yahoo, Yandex, Amazon ve eBay gibi kuruluşlarla yapılmış olan daha küçük çaplı arama anlaşmaları varlığını korumaya devam edecek.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER