Teknoloji

Google Firebase Facebook’un Parse ile bıraktığı boşluğu dolduracak

google firebase
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google firebaseGoogle 2014 yılında satın aldığı servis odaklı mobil omurga şirketi Firebase için bazı ücretsiz özelliklerin duyurusunu I/O 2016 açılış konuşması sırasında gerçekleştirdi.

Firebase’in yeni versiyonuyla birlikte birlikte Google omurgayı Facebook’un Parse servisinin yerini alabilecek, her yönden kuşatan bir uygulama platformuna dönüştürüyor. Parse uygulama odaklı omurga servisleri sunuyordu, ancak Facebook geçtiğimiz ocak ayında bu servisi kapatacağını açıklamış, geliştiricilere de verilerini başka ortama taşımaları yönünde bildirimde bulunmuştu.

Google’ın I/O’da gösterdi temel Firebase özelliği ücretsiz ve sınırsız hizmet sunan mobil analiz aracı oldu. Google’ın geliştirici ürünleri grubu şefi Jason Titus bu işlevi Google’ın uygulamalar için sunduğu verimli analiz ve ölçüm aracı olarak tanımladı. Sayfa görüntülemeleri gibi web odaklı değerleri takip etmek yerine, Firebase mobile özel değerleri izleyecek ve kullanıcıların uygulamayla nasıl etkileşim kurduğuna bakacak.

Google Firebase’e eklenen diğer yeni ve ücretsiz özellikler arasında çökme raporları, uzaktan konfigürasyon; uygulama henüz kullanıcının cihazına yüklenmemiş olsa bile kullanıcıları uygulama içinde belirli bir konuma doğrudan götüren, derin bağlantılar olarak da bilinen dinamik bağlantılar da bulunuyor.

Tüm Firebase işlevleri iOS, Android ve Javascript desteğine sahip. Firebase’in yeni versiyonu dün itibarıyla kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER