Teknoloji

Google Files uygulamalarına multimedya dosyaları için önemli ekleme

google files

Google’ın Android’e özel dosya yönetim uygulaması Files, müzik ve video dosyaları için daha iyi çevrimdışı oynatma kontrolleriyle güncellendi. Şirket bu değişiklikleri konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısı ile duyurdu.

Yeni kontroller kullanıcılara medya dosyalarını atlama, geri veya ileri alma gibi işlemleri daha kolay biçimde yapmalarına izin verecek. Ayrıca şirket, uygulamanın çok yakında koyu mod desteğini alacağını da kaydetti. Google, Android Q’nun sistem genelinde sunacağı koyu mod seçeneğinin çıkmasından önce her bir uygulamasına bu desteği ekliyor.

Güncellenmiş çevrimdışı çalma kontrolleri tablonun sadece küçük bir parçasını oluşturuyor. Google Play Store’da Files uygulamasının sunduğundan çok daha iyi kontrolleri sunan uygulamalar mevcut durumda. Bununla birlikte internet üzerinden müzik dinleme veya video izleme uygulamalarının arttığı ve bunların çevrimdışı çalma imkanı verdiği bir zamanda, telefonuna müzik veya film depolayanların kalıp kalmadığını tam olarak bilmiyoruz. Doğrusu, sözünü ettiğimiz uygulamalar telefonun hafızasına şarkı veya film atmayı gereksiz kılıyor. Yine de, Files uygulamasına bu tarz bir desteğin gelmesi memnun edici.

google files

Google Files kullanıcı sayısı ortaya çıktı

Bazı yeni özelliklerin duyurusunun yanı sıra, Google Files için bazı kullanım istatistiklerini de ortaya çıkardı. Şirketin belirttiğine göre, uygulama dünya çapında 100 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Uygulama içinde yer alan dahili alan tasarruf özelliği sayesinde, kullanıcılar her saniye 8 GB’ye eşdeğer alanı boşaltıyor.

Google, söz konusu yeni özelliklerin önümüzdeki birkaç gün içinde Files uygulamasına geleceğini kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER