Teknoloji

Google Files Go yola Files by Google ismiyle devam edecek

google files go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Files Go adını taşıyan ve kısıtlı depolama alanına sahip telefonlar için hazırlanmış dosya yönetimi uygulamasının adını “Files by Google” olarak değiştirdi. Şirket söz konusu isim değişiklikle uygulamanın her telefonda kullanıma uygun olduğunu daha iyi yansıtmayı ve mevcut başarısını daha ileriye taşıyabilmeyi amaçlıyor.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, birinci yaşını dolduran uygulama her ay 30 milyon kişi tarafından kullanılıyor. Files Go’nun hedef kitlesinin dışında da çok sayıda kişi tarafından kullanıldığına dikkat çeken Google, bu ilginin isim değişikliği konusunda motivasyon sağladığını belirtti.

Files Go’nun hazırlanmasındaki temel motivasyon, depolama alanı küçük cihazlarda silinecekler konusunda öneriler sunarak dosya yönetimine yardımcı olmaktı. Ancak uygulamanın aynı zamanda çok iyi bir dosya tarayıcısı olması, pek çok kişiyi Files Go’yu kullanmaya teşvik etmişti.

Google ismini değiştirdiği uygulamanın tasarımında da bazı değişikliklere gitti. Artık uygulama başlatıldığında kullanıcılar doğrudan dosya yönetimi sayfasına yönlendirilecek. Yazılım devinin çıkışından bu yana Files Go üzerinde yaptığı değişiklikler genelde yüzeysel olsa da, uygulamanın çok iyi bir dosya yöneticisi olduğunun altının daha kalın çizilmesini sağlıyor.

Google Files Go henüz Android’de yerleşik çözüm hâline gelmiş değil

Google Files Go, ya da yeni ismiyle Files by Google, kullanıcılardan yoğun ilgi görse de, henüz Android’in yerleşik dosya yönetimi çözümü hâline gelmiş değil. Android Go’da varsayılan çözüm olarak sunulan uygulamanın öneminin farkında olan yazılım devi, Android’in potansiyel yeni kullanıcıları için tasarlanan uygulamaların tüm kullanıcılara aynı deneyimi sunması istediğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER