Teknoloji

Google Files Go depolama alanı yönetimi uygulaması Çin’de yayınlandı

google files go

google files goGoogle’ın ürünlerinin büyük kısmı Çin’de yasaklı olsa da, teknoloji devi bazı servis ve uygulamalarını yavaş yavaş yeniden pazara sokmaya çalışıyor. Google Files Go adını taşıyan Android uygulamasının Çin’e özel olarak hazırlanmış versiyonunu bu ülkedeki kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Bir depolama alanı yönetimi uygulaması olan Files Go sayesinde kullanıcılar giriş seviyesi Android cihazlarında rahatlıkla depolama alanı açabiliyor. İlk etapta sadece gelişmekte olan pazarlar için yayınlanan Files Go, gördüğü ilginin ardından küresel ölçekte kullanıma sunulmuştu.

Google Play Çin’de hâlâ yasaklı olduğu için Files Go, Çinli kullanıcılarla farklı uygulama mağazaları üzerinden buluşuyor. Baidu, Xiaomi ve Huawei’nin mağazalarından Files Go uygulaması indirilebiliyor.

Google Files Go ile Çin’de geçtiğimiz yıl başladığı uygulama açılımına yeni bir halka daha eklemiş oluyor. İlk olarak Çeviri uygulamasını ülkede kullanıma sunan şirket, kısa bir süre önce de ARCore uygulamasını kullanıcılarla buluşturmuş ve daha fazla kişinin artırılmış gerçeklik deneyimiyle tanışmasının önünü açmıştı. Bir yandan da Çin’deki varlığını daha belirgin kılmak için çalışan Google, başkent Pekin’de bir yapay zekâ araştırma merkezi kuracağını belirtmiş ve Shenzhen’de bir temsilcilik açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER