Teknoloji

Google Files Go uygulamasını tüm Android kullanıcılarına açtı

google files go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google files goGoogle Files Go adını taşıyan dosya organizasyonu ve paylaşımı uygulamasını tüm Android kullanıcılarına açarak mobil işletim sistemindeki büyük bir boşluğu doldurmuş oldu. Geçtiğimiz ay beta sürümü yayınlanan uygulama; Android kullanıcılarının cihazlarında yer açmalarını, dosya bulmalarını, dosyalarını bulutta yedeklemelerini ve çevrimdışı olsalar bile başka cihazlarla paylaşmalarını mümkün kılıyor. Files Go, Android Go’nun temel taşı olarak nitelenebilecek uygulamalar arasında bulunuyor.

Files Go, hâli hazırda dosya yönetimi için çoğunluğu reklam destekli üçüncü taraf uygulamalardan destek alan kullanıcılar adına önemli bir çözüm niteliğini taşıyor. İndirilenlere, başkalarından gelen dosyalara, uygulamalara, resimlere, videolara, ses dosyalarına ve diğer belgelere doğrudan erişim sağlayan uygulama, cihazda yer açma konusunda da öneriler sunuyor. Örneğin, Files Go ile kullanıcılar uygulama ön belleğini, kullanılmayan uygulamaları ve büyük dosyaları sildiklerinde ne kadar yer açacaklarını görebiliyor. Files Go, SD kart takılı olan cihazlarda dosyaların SD karta aktarılmasını da önerebiliyor.

Uzun süredir beklenen bir diğer özellik olan çevrimdışı dosya paylaşım özelliği de Files Go ile kullanıcılara sunuluyor. Söz konusu özellik, Apple’ın AirDrop’una benzer biçimde işliyor. Kullanıcıların bağlanabilecekleri bir erişim noktası oluşturmalarını mümkün kılan Files Go, dosya aktarımını Bluetooth ile tamamlıyor. Google, yeni uygulamasıyla yapılan dosya transferlerinin hızlı ve güvenli olduğunun altını çiziyor.

Google Files Go Play Store’da yerini aldı

Google Files Go uygulaması kullanıcılara cihazlarındaki depolama alanları azaldığında dosyalarını Google Drive, OneDrive ve Dropbox gibi servislere aktarabileceklerini de hatırlatıyor. Test süresince ortalama 1 GB yer tasarrufu sağladığı söylenen uygulama, Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER