Ulaşım

Google sürücüsüz otomobil verilerinin sahipliği konusunda Fiat Chrysler ile uzlaşmış değil

google fiat chryslerGoogle ve Fiat Chrysler, sürücüsüz otomobil çalışmaları doğrultusunda güçlerini birleştirmiş olsalar da, taraflar arasındaki işbirliğinin koşulları konusunda ortada henüz cevaplanmamış pek çok soru bulunuyor. Bu soruların şirketler arasındaki görüşmelerde de cevaplanmamış olması belirsizliği biraz daha artırıyor. Google Fiat Chrysler anlaşması geçtiğimiz hafta resmiyet kazanmıştı.

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, Google ile Chrysler Pacifica minivanlarından 100 tanesinin otonom sürüş teknolojisine kavuşması konusunda birlikte çalışacaklarını açıklasa da, söz konusu araçlardan elde edilecek verilerin hangi şirket tarafından toplanacağı konusunda henüz bir karar vermediklerini dile getirdi. Fiat Chrysler CEO’su, diğer şirketlerin sürücüsüz sürüş teknolojisi geliştirmesi adına açık kaynaklı bir kod sunup sunmama konusunda da ortada somut bir düşüncenin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Sergio Marchionne, bütün bu belirsizliklere rağmen, Google ile sürücüsüz otomobiller konusunda gerçekleştirecekleri işbirliği konusunda oldukça iyimser gözüküyor. Deneyimleri doğrultusunda pratik sürücüsüz otomobillerin 5 yılda hazır hâle gelmesini öngördüğünü belirten Fiat Chrysler CEO’su, bu sürenin bazılarının ortaya attığı gibi 20 yılı bulmayacağını ifade etti.

Marchionne, Google ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin sürücüsüz Chrysler Pacifica minivanların yola çıkmasıyla daha da büyüyeceğini dile getirdi. Dolayısıyla iki şirket arasındaki ortaklığın kapsamının önümüzdeki dönemde biraz daha genişlemesi kimseyi şaşırtmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER