Ulaşım

Google Fiat Chrysler ile Android otomobil teknolojisi üzerinde çalışıyor

google fiat chryslerGoogle Fiat Chrysler ile sürücüsüz minivanlar geliştirmek için birlikte çalışıyor. Ancak iki şirket arasındaki işbirliği, burada duracak gibi görünmüyor. Google ve Fiat Chrysler, Android Nougat üzerine kurulan Uconnect isimli yeni konsept sistemini duyurdu. 8.4 inç ekrana sahip bu yeni sistemde Android Auto’nun tercih edilmemesi dikkat çekiyor.

Android ile desteklenen Uconnect, böylelikle Google Assistant ve Haritalar gibi servislerle daha sorunsuz biçimde entegre olabiliyor. Sistemin NPR One, Pocket Casts ve Spotify gibi üçüncü taraf uygulamaları da destekleyeceği belirtildi.

Uconnect, CES 2017’de bir Chrysler 300’de görücüye çıkacak. Sistemin ne zaman bir deney olmaktan çıkıp tam teşekküllü bir üretime dönüşeceği ve bu dönüşümün ne zaman gerçekleşeceği de henüz bilinmiyor. Ancak bu sistemin mevcut halinin de ötesine geçmesi, kimse için şaşırtıcı olmayacaktır.

Google Fiat Chrysler ile yakın mesai yaparak otomotiv sektöründeki varlığını güçlendiriyor

Fiat Chrysler, Android Auto ve CarPlay gibi sistemleri destekleyerek teknoloji dünyasıyla bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Ford ve Tesla gibi şirketlerin yanında Fiat Chrysler’in teknolojiyle olan bağlantısının daha kısıtlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Google ise Android’in sağlam çerçevesinin etrafına bir araç içi bilgi sistemi inşa ederek otomotiv endüstrisindeki varlığını kuvvetlendirmek adına önemli bir adım atmış oluyor. Şirket, böylelikle otomobil üreticilerinin Apple CarPlay ve diğer alternatif çözümler yerine Uconnect’i kullanmasını amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER