Teknoloji

Google’dan Family Link’e önemli ekleme

google family link

Google Family Link ile ebeveynlere çocuklarının akıllı telefon kullanımını kontrol etme imkânını veriyor. Family Link için hazırlanan en yeni güncelleme, çocukların telefon kullanımını daha derinlemesine biçimde kontrol etmesini mümkün kılıyor.

Bundan böyle ebeveynler, telefonun geneli yerine belirli bir uygulama süresi için kullanım süresi belirleyebilecek. Böylelikle çocukların belirli bir oyunu oynayarak, video izleyerek veya sosyal medyada gezinerek çok fazla vakit geçirmeleri engellenmiş olacak.

Family Link’i kullanabilmek için ebeveynlerin Android 4.4 KitKat veya üstü sürümlerin yüklü olduğu bir Android telefona veya iOS 9 ile üstü sürümlerin bulunduğu bir iPhone’a sahip olması gerekiyor. Çocukların telefonunda ise Android 7 Nougat veya üstü sürümlerin olması koşulu aranıyor.

Family Link’in yüklenmesinin ardından çocukların Google hesabı, ebeveynlerinin Google hesabına bağlanıyor. Böylelikle uygulama üzerinden telefon aktivitesi takip edilebiliyor. Çocukların hangi uygulamayı hangi sıklıkta kullanılabildiği de Family Link aracılığıyla görülüyor. Ebeveynler Family Link sayesinde çocuklarının uygulamalarını uzaktan da kontrol edebiliyor. İstenmeyen uygulamaların yüklenmesi, Family Link aracılığıyla engellenebiliyor.

Google Family Link önemli bir yenilik daha kazanıyor

Family Link için uygulamaya özel zaman sınırı koyma özelliğinin duyurusu daha önce yapılmıştı. Bu özellik sayesinde eğitim uygulamalarını sınırlamadan, oyunlara ve sosyal ağlara süre sınırı getirilebilecek. Zaman sınırı koyulan uygulamalar, sürenin dolmasının ardından erişilemez hâle gelecek.

Google Family Link ile kullanıcılara sunulan bir diğer yenilik ise ek süre özelliği. Anne ve babalar, diledikleri takdirde çocuklarına koydukları uygulama sınırlarının üstüne 5 dakikalık ekler yapabilecek.

İLGİLİ HABERLER