Teknoloji

Google Family Library ile satın alınan oyun ve uygulamaları paylaştıracak

google family library
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google family libraryGoogle geliştiricilere Family Library adını taşıyan, Türkçe’ye Aile Arşivi olarak çevirebileceğimiz yeni özelliğin duyurusunu içeren iletileri göndermeye başladı.

2 Temmuz tarihinden itibaren Aile Arşivi en fazla altı Android kullanıcısına satın aldıkları uygulamaları cihazlarında ücretsiz olarak kullanma fırsatı verecek. Bu değişiklik memnuniyet verici ve Play Store’u 2014 yılından beri iOS ile sunulan Aile Paylaşımı sayesinde uygulama paylaşımı imkanını veren Apple’ın App Store’uyla aynı seviyeye getirecektir.

Google geliştiricilerden geçmiş satın almalar için Aile Arşivi özelliğini etkinleştirmelerini istiyor. Şirket 2 Temmuzdan sonra yapılacak tüm satın almalar için bu özelliği otomatik olarak etkin hâle getirecek. Eğer geliştirici geçmiş satın almaları Aile Arşivi için açmaya karar verirse, bu kararını daha sonra geri alma imkanı olmayacak.

Google’ın her bir hesap için ek aile üyelerini doğrulayıp doğrulamayacağı bilinmiyor. Apple tek bir aile üyesinin hesabının organizatörü olmasını istiyor, diğer aile üyeleri de satın almalarını onun adına yapıyor ve her bir satın alma tek bir kredi kartı üzerinden faturalandırılıyor. Google Family Library için de aynısını yapabilir ki, aslında bu modeli Play Müzik aboneliği paylaşımlarında uyguluyor.

İLGİLİ HABERLER