Teknoloji

Google Facebook’un adımlarını takip ediyor, Google+ yorumları Blogger yazılarında

Facebook yorum sisteminin web sitelerine eklenmesine izin vererek iyi bir işe imza atmıştı. Görünüşe göre, Google+ da rakibinin izlerini takip ediyor. Belki de, en azından başlangıçta bunun işaretlerini veriyor. Google Blogger kullanıcılarının Google+ yorum sistemini bloglarına entegre etmelerine izin vermeye başladı.

google-plus-blogger-190413

Bu yeni işlevin en önemli avantajlarından bir tanesi ziyaretçinin yorumunu kimlerin görüntüleyebileceğini belirleme imkanına sahip olması. Yorumlar herkese açık olarak ayarlanabileceği gibi sadece belirli çevrelerin içindekiler görecek şekilde de ayarlama yapılabiliyor. Bunun dışında bir başka avantaj da, Blogger’ın Google+’da, kullanıcının yazısıyla ilgili tartışmaları da gösterme fırsatına sahip olması. Örneğin Blogger’da açtığınız blog üzerinde yayınladığınız yazılardan bir tanesiyle ilgili olarak Google+ üzerinde herkese açık bir tartışma yürüyorsa, buradaki tüm yorumlar ve cevaplar Blogger sitesinde, ilgili yazı altında görüntülenecek.

Google’ın bu yeniliği açıkladığı blog yazısı söz konusu uygulamanın nasıl işlediğini göstermesi açısından iyi bir örnek sayılır. Google+’nın bu yeni uygulamasının daha sonra web sitelerine de genişlemesini bekliyoruz. O zaman bu uygulamanın ne kadar kabul gördüğü ve Facebook’un yorum sistemine rakip olup olmayacağı konusunda da net bir fikir elde etmiş olacağız.

google-blogger-yorum-190413

İlgili >> Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER