Teknoloji

Google Facebook Android uygulamasının kişi listesi eş zamanlama yeteneğini Nexus S’te engelledi

Google Android 2.3.3 güncellemesini Nexus S ve Nexus One’a göndermeye başladı. Ancak Google bunu yaparken kendisine ait veri taşınabilirlik ajandasını da Android için yürürlüğe koymuşa benziyor. Gelen haberlere göre Facebook Android uygulamasının arkadaş listesini Nexus S’ın kişi listesi içine ekleyebilmesine dair işlev engellenmiş. Telefonunu Android 2.3.3’e güncelleyecek olan Nexus S sahipleri çok yakında Facebook’tan aldıkları kişilerin telefondan kaybolması tehlikesiyle karşı karşıya.

Engadget bir Google sözcüsüyle irtibata geçmiş ve olayın aslını sormuş. Sözcünün yaptığı açıklamaya göre, şirket resmi kurallarını yeniden inşa ediyor. Uygulamalar Android’in uygulamalar API’sini kullanmak zorunda, ancak bu noktada Facebook’a bir ayrıcalık tanınmış ve kişi listesinin bulutta tutulmasına izin verilmiş. Google burada yaptığının kişinin uygulamayı kaldırması veya Facebook hesabını silmesiyle eşdeğer etkide bulunduğunu iddia ediyor, ağ üzerinde oluşturduğunuz ve sakladığınız kontaktlar cep telefonu üzerinde bundan böyle görünemeyecek. Diğer bir deyişle, Google Facebook’un veriyi kendine erişilebilir hâle getirmesi konusunda katkıda bulunuyor, bu her ne kadar kullanıcı açısından pratik olsa da gizlilik açısından endişeli bir durum yaratabilir.

Her ne olursa olsun, bu tartışma kısa vadede fazla kullanıcıyı etkilemeyecek gibi görünüyor. Google Facebook’un eş zamanlama imtiyazlarının sadece Nexus S’te engellendiğini, Nexus S’te ve yakında çıkacak diğer Android cihazlarında böyle bir durumun olmayacağını açıklamış.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER