Teknoloji

Google Expeditions uygulamasını kapatıyor, içeriği başka uygulamaya taşıyor

google expeditions

Google, Expeditions adlı sanal gerçeklik uygulaması için sunduğu desteği sona erdiriyor. Eğitici sanal gerçeklik turları sunan uygulama, 30 Haziran 2021’de iOS ve Android uygulama mağazalarından kaldırılacak. Uygulama içinde sunulan turların büyük bir kısmı Google’ın hâlihazırda var olan Arts & Culture (Sanat ve Kültür) uygulamasına taşınacak. Kullanıcıların bunları web veya mobil cihaz aracılığıyla görüntülemesine izin verilecek.

Google, söz konusu duyuruyu bir blog yazısıyla duyurdu. 9to5Google‘ın belirttiğine göre Google, koronavirüs pandemisi sırasında Expeditions turlarını öğrenciler için daha erişilebilir hâle getirme kararını detaylandırdı. Google’ın eğitim programı yönetimi direktörü Jennifer Holland, “Sanal gerçeklik gözlükleriyle etkileyici deneyimlerin her zaman tüm öğrenciler için erişilebilir olmadığını duyduk ve bunu anladık.” dedi. “Sanat ve Kültür, Expeditions turlarının çoğunu sunacağından, artık Expeditions uygulamasını desteklemeyeceğiz.”

Google, 2015 yılında Cardboard VR gözlüğü için Expeditions uygulamasını çıkarmıştı. Yurt dışında sınıflara, “sanal okul gezileri” için karton kutulardan yapılan başlıklardan dağıtıldı. Uygulama içinde müzeleri, festivalleri ve dünyanın uzaktaki harikalarını yakalayan 360 derecelik panoramalar bulunuyordu. Ancak Google o zamandan beri sanal gerçeklik planlarını yavaş yavaş azalttı. Şirket, Daydream VR platformunu durdurdu ve geçen yıl Cardboard’u açık kaynaklı bir topluluk projesi haline getirdi.

Van Gogh fotoğraf filtresi gibi çeşitli yeniliklere ev sahipliği yapan ve selfie fotoğraflarınızı ünlü sanat eserleriyle eşleştiren bir araç olarak daha kapsamlı olan Arts & Culture uygulamasına katıldığı için Expeditions, Daydream’den çok daha iyi bir sonuca sahip oldu. Hatta Cardboard’da da bazı Arts & Culture içeriklerini görüntüleyebilirsiniz. Ancak bu, pek fazla öne çıkarılan bir seçenek değil.

Ayrıca Google, insanların Expeditions’ta kendi turlarını yapmalarına olanak tanıyan Tour Creator özelliğine sunduğu desteğini de sona erdiriyor. Tour Creator önümüzdeki yıl 30 Haziran’dan sonra artık kullanılamayacak. Ancak Google, kullanıcıların önümüzdeki aylarda mevcut turlarındaki varlıkları dışa aktarmalarına izin verecek. Expeditions sitesinde konuyla ilgili daha fazla ayrıntı mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER