Teknoloji

Google evden çalışma süresini bir yıl daha uzatmayı planlıyor

Google Türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 200 bin tam zamanlı ve sözleşmeli personelinin en az 2021’in temmuz ayına kadar evlerinden çalışmasını planlıyor. Pek çok teknoloji şirketi, küresel koronavirüs salgını nedeniyle personellerinin evden çalışmasına yönelik uzun vadeli planlarını açıklamıştı. Google’ın evden çalışma süresini bir yıl daha uzatması ise alanının ilk örneği olarak değerlendirilebilir.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; konuyla ilgili karar, geçtiğimiz hafta hem Google’ın hem de çatı şirketi Alphabet’in CEO’luğunu yürüten Sundar Pichai’nin de katıldığı bir toplantıda alındı.

İnternet devi daha önce 6 Temmuz itibarıyla bazı ofislerini açmayı planladığını, ancak çalışanların ofislere gelişinin zorunlu olmayacağını belirtmişti. Pichai’nin bu kararı almasında evden çalışma süresinin belirsizliğini ortadan kaldırma isteğinin de önemli rol oynadığı söyleniyor. The Wall Street Journal’ın haberinde, ABD’de özellikle okulların durumuyla ilgili belirsizlikler çocuk sahibi çalışanların sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

Facebook, Twitter ve Square, evden çalışmanın kalıcı bir şirket politikasına dönüşeceğini daha önce duyurmuştu. Twitter ve Square söz konusu dönüşümü daha kısa süre içinde gerçekleştirecek. Facebook cephesinde ise bu dönüşüm zamana yayılacak.

Google, henüz evden çalışma süresinin bir yıl daha uzatılacağı iddiasıyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER