Teknoloji

Google evcil hayvanların sanatsal ikizlerini bulacak

Google, 2018’de Arts & Culture (Sanat & Kültür) uygulamasında kullanıcılarının sanatsal ikizlerini bulmalarını sağlayan bir özellik sunmuştu. Bu özellik kapsamında şimdiye kadar 120 milyondan fazla selfie için eşleştirme yapılmış durumda. İnternet devi şimdi de evcil hayvanların sanatsal ikizlerini bulmayı mümkün kılıyor.

Google’ın yeni özelliği Pet Portraits (Evcil Hayvan Portreleri) adını taşıyor. Burada kullanıcıların evcil hayvanlarının fotoğrafları on binlerce sanat eseriyle karşılaştırılıyor ve en benzer sonuçlar bulunuyor. Örneğin, kedinizin fotoğrafı Meksika’daki bir duvar resmine veya antik Mısır’dan bir kedi figürüne benzetilebiliyor. Bu özelliğin temelinde de makine öğrenmesi bulunuyor.

Kullanıcılar Evcil Hayvan Portreleri’ni tek bir fotoğraf veya birden fazla görselin bulunduğu bir GIF animasyonu şeklinde paylaşabiliyor. Hayvanların sanatsal ikizini bulma işlemi, Arts & Culture uygulamasındaki gökkuşağı kamera ikonuna dokunarak başlatılıyor.

google pet portraitsGoogle Arts & Culture uygulamasının iOS ve Android‘deki en güncel sürümlerini indirenler, Pet Portraits özelliğini kullanabilecek.

İLGİLİ HABERLER