Teknoloji

Eric Schmidt günlük Android cihaz aktivasyonunun 1.3 milyona ulaştığını söyledi, tablet tarafında geç kaldıklarını itiraf etti

Google ve Motorola’nın dün New York’ta gerçekleştirdiği Android akıllı telefon tanıtımında sahne alan Google yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt Android’in gelişimi hakkında bazı bilgiler de paylaştı. Android’in büyümesine vurgu yapan Eric Schmidt bir günde etkinleştirilen Android cihaz sayısının 1.3 milyonu geride bıraktığını kaydetti. Her gün 1.3 milyondan fazla yeni cihazın Android ekosistemine dahil olması bu platformun devasa bir büyüme göstermeye devam ettiğini kanıtlıyor.

Eric Schmidt, dünya çapında hemen hemen 500 milyon Android cihazının bulunduğunu söylerken, Motorola’nın Google’ın mobil alanda genişlemesi ve değişimi için doğru yol olduğunu dile getirdi. Ne var ki, Schmidt Google’ın tabletler için geç kaldığını, günlük 1.3 milyon aktivasyon rakamında tabletlerin sadece 70 binlik bir bölümü oluşturduğunun da altını çizdi. Bu rakam Google’ın tablet pazarında hakim konumda olan Apple’a karşı ne kadar zorlandığının bir göstergesi sayılabilir. Aslında Schmidt’in açıklaması bu durumun itirafı olma niteliğini de taşıyor. Yine de, akıllı telefon tarafında işlerin oldukça iyi gittiğini ve günlük aktivasyon sayısının geçen yılın şubat ayında Andy Rubin tarafından açıklanan 850 bin rakamının yarısından fazlasına çıktığını görüyoruz.

İlgili >> SlashGear, The Verge

İLGİLİ HABERLER