Teknoloji

Google ”EnergySense” adı verilen akıllı termostatları test ediyor

The Information’da yer alan habere göre, Google kullanıcılarının enerji tüketimini daha iyi takip etmelerini sağlayacak akıllı bir termostatı test ediyor. ”EnergySense” olarak adlandırılan termostat sayesinde kullanıcıların tüketim verilerini görebildikleri ve böylelikle daha akıllı enerji tüketimi için gereken değişiklikleri yapabildikleri belirtildi. Motorola sayesinde kendi donanım ekibine kavuşan Google’ın bu projede işin donanım kısmı için Ecobe ile çalıştığı, yazılımı ise kendisinin hazırladığı gelen haberler arasında.

google-yeni-logo-200913

Google 2011 yılında da ”PowerMeter” adında benzer bir enerji programını başlatmış, ancak daha sonra projeyi rafa kaldırmıştı. The Information’a göre ”EnergySense” adıyla geri dönen proje şu anda çeşitli mecralarda test ediliyor. Google’ın akıllı termostat projesi ABD’de önemli bir başarı yakalayan akıllı termostat Nest’in ayak izlerini takip ediyor. Bir kontrol tekerleğini döndürerek ve tıklatarak kontrol edilen Nest ile enerji tüketim geçmişini görmek ve geleceğe dönük programlama yapmak da mümkün oluyor.

Google’ın EnergySense’i piyasaya sürüp sürmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. Projenin Google’ın kapalı kapılar ardında test edip daha sonra orada bırakmayı tercih ettiği projelerden biri olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İlgili >> The Information

İLGİLİ HABERLER