Teknoloji

Google yeni mutfağında emojileri birleştiriyor

google emoji kitchen

Günümüzde akıllı cihazlar üzerinden erişilebilen emojilerin sayısı iyice artmış durumda. Artık akıllı telefonlarda pek çok eylemi ve duyguyu kapsayan emojileri bulmak mümkün oluyor. Google, Emoji Kitchen (Emoji Mutfağı) adını verdiği yeni özelliğiyle Android kullanıcılarına mevcut emojileri birleştirme imkanını sunuyor. Google’ın yeni özelliği sayesinde bir maymun emojisine kovboy şapkası takılabiliyor.

Emojileri birleştirme konsepti yeni bir şey değil. Emoji Mashup Bot adını taşıyan Twitter hesabı, bu konseptin en güzel örneklerini sergiliyor. Bu hesap, bir süre önce ücretsiz bir iMessage çıkartma paketi de yayınlamıştı. Buna ek olarak; WhatsApp, Telegram ve Gboard’un Android uygulamalarında söz konusu çıkartmalar kullanılabiliyor.

Google’ın emoji birleştirme özelliğinde ise birleştirme işleminde kullanıcı etkisi daha fazla. Google’dan verilen bilgiye göre, kullanıcıların bir yüz emojisi seçmesinin ardından Gboard yapılabilecek eklemeler konusunda önerilerde bulunuyor.

Google, Emoji Kitchen özelliğini Gboard Android klavyesinin kullanıcılarına sunacak. Bu özellikten hemen yararlanmak isteyenlerin ise Gboard beta programına katılması gerekiyor. Emoji mutfağında hazırlanan emojiler; WhatsApp, Messenger, Telegram, Snapchat, Gmail ve Android’in Mesajlar uygulamasında kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER