Teknoloji

Google ekstra güvenlik önlemlerinin faydasını istatistiklerle gösteriyor

Google Türkiye google fransa

Google ekstra güvenlik araçlarının hesapları koruma konusunda ne kadar faydalı olduğunu göstermek için somut verilerden ve istatistiklerden yararlanıyor. Şirketten verilen bilgiye göre; Google hesabına bir kurtarma numarası eklemek otomatik saldırıların yüzde 100’ünü engelleyebiliyor. Toplu yemleme saldırılarında ise bu oran yüzde 99 oranında gerçekleşiyor. Hedeflenmiş saldırılarda ise kurtarma numarası ekleyerek saldırıların yüzde 66’lık kısmı engellenebiliyor.

Google söz konusu istatistiklerin Güvenlik Kontrolü aracının kullanımı için yeterince ikna edici olduğuna inanıyor. Güvenlik Kontrolü sayfası sayesinde Google hesabının ne kadar güvenli olduğunu daha etkin biçimde görmek mümkün olurken, gerekli değişiklikler de kolaylıkla yapılabiliyor.

Hedeflenmiş saldırılarda SMS doğrulaması gibi yöntemler aşılabilse de, Google’ın bağlı bir telefondan bilgi isteminde bulunması ve kullanıcılardan son giriş cihazlarını doğrulamalarını istemesi sayesinde şüpheli girişleri tespit etmek ve engellemek kolaylaşıyor. Tamamen yeni bir cihazdan ve yeni bir konumdan erişim sağlayanları ise daha kapsamlı bir inceleme bekliyor. Kullanıcıların yüzde 38’inin Google hesaplarına bir telefon numarası, yüzde 34’ünün ise ikinci bir e-posta adresi eklemediği de Google tarafından vurgulanan noktalar arasında bulunuyor. Şirket bu durumun hesap kilitlenmelerini artırdığına dikkat çekiyor.

google ekstra guvenlikGoogle ekstra güvenlik önlemlerinin faydasından bahsederken, farklı saldırı türleri üzerinde özellikle durmayı da ihmal etmedi. Tanıdık kişileri veya Google’ı taklit eden saldırıların oldukça nadir görüldüğüne dikkat çeken şirket, buna rağmen söz konusu saldırılarda ilk girişimin bastırılmasının ardından tekrar girişimlerin yapılabildiğine de dikkat çekti.

İLGİLİ HABERLER