Teknoloji

Google eBookstore Android ve iOS uygulamalarıyla birlikte tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın e-kitap pazarındaki son hamlesi Google eBookstore Android ve iOS cihazlarına özel e-kitap okuyucu uygulamalarıyla birlikte tanıtıldı. En çok satılan yeni kitapların ve anonim eserlerin de aralarında bulunduğu 3 milyondan fazla kitabı barındıran Google eBookstore web tabanlı bir e-kitap okuyucu olan eBooks Web Reader desteğini de barındırıyor.

Google eBookstore’da Powell’s, Alibris ve Amerikan Kitap Satıcıları Birliği üyeleri mensuplarının bastığı kitaplar da bulunacak. Bu mağaza üzerinden dağıtılacak e-kitaplar kullanıcıların seçeceği yazı tipleriyle, gece ve gündüz okuma modlarıyla ve satır aralığını belirleme imkânıyla birlikte gelecek.

Nook ve Sony Reader gibi e-kitap okuyucularına sahip olanlar, Adobe’nin e-kitap formatı desteğinin bulunmasından dolayı, Google eBookstore üzerinden satın alacakları elektronik kitapları cihazlarına aktarma imkânı bulacaklar. Bu arada Google’ın e-kitap servisi şu an için sadece ABD üzerinde çalışacak, ABD dışındakiler ise Google’ın anonim eserler kataloguyla yetinmek zorunda kalacaklar.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER