Bilim

Google Ebola kampanyasında vatandaşlar tarafından yapılan bağışları ikiye katlayacak

google-ebola-111114

Google’dan yapılan açıklamada şirketin Afrika’da Ebola ile mücadele eden vakıflara 10 milyon doların üzerinde bir bağış yapacağı belirtildi. Şirket öncelikli olarak Ebola ile mücadele eden veya virüsten etkilenen insanlara yardım eden sivil toplum kuruluşlarına 10 milyon dolar dağıtacak. Kampanyanın ikinci aşamasında ise şirket yapılan tüm bağışları ikiye katlayacak. Örneğin bir vatandaş 1 dolar bağışladığı takdirde, Google 2 dolarlık bir bağışta bulunacak. Bu bağış kampanyasına ek olarak, Google aile vakfı aracılığıyla Ebola ile mücadele için 15 milyon dolar daha bağışlayacak. Facebook da geçtiğimiz hafta benzer bir kampanyanın duyurusunu gerçekleştirmişti.

Google’dan yapılan açıklamada ilk etapta dağıtılacak 10 milyon doların UNICEF için ABD Bütçesi, Save the Children, Partners in Health, NetHope, Sınır Tanımayan Doktorlar, Uluslararası Kurtarma Komitesi ve InSTEDD gibi örgütler arasında paylaştırılacağı belirtildi. Bu örgütlerin her biri Ebola virüsünün yayılmasını ve gelecekte tekrar ortaya çıkmasını önlemek için çalışıyor.

Google “1’e 2” şeklinde tanımlanabilecek bağış kampanyasının 7.5 milyon dolara ulaşılana dek devam edeceğini açıkladı. Bu kampanyayla birlikte Google’ın Ebola ile mücadele için yaptığı toplam bağış miktarı 32.5 milyon dolara çıkacak. Google’ın bağışlar için oluşturduğu portalda Google Wallet kullanılsa da, Network for Good sitesi aracılığıyla da bağış yapılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER