Teknoloji

Google Earth’ün mobil versiyonu yeni Sokak Görünümü görüntülerine kavuştu

Google Earth’ün iOS ve Android uygulamalarını güncelleyen Google, uygulamanın kullanıcı arayüzünü elden geçirmekle yetinmedi ve uygulamaya yeni Sokak Görünümü görüntüleri ekleyerek kullanıcılarının akıllı telefonlar üzerinden keşfedebilecekleri yerlerin sayısını artırdı.

google-haritalar-uydu-270613

Yenilenmiş arayüzde kullanıcılar ekranın sol üst köşesinde kalan Earth logosuna dokundukları zaman ortaya Panoramio Photos ve Wikipedia’ya ait bilgileri içeren katmanlar çıkıyor. Kullanıcılara geliştirilmiş yön bilgileri sunan servis; yürüme, toplu taşıma ve bisikletle ulaşıma dair yön bilgilerini üç boyutlu olarak gösteriyor. Uygulamanın güncellenmiş versiyonları iTunes App Store ve Google Play’de yerini alsa da Google Earth’ün mobil uygulamalarına iki platformun Türkiye mağazası üzerinden de ulaşılamıyor.

Google’ın harita servislerindeki yenilikleri sadece Google Earth ile sınırlı değil. Google harita servislerine yeni uydu görüntüleri eklediğini de kamuoyuna duyurdu. Yeni görüntülerde bulutlar temizlenirken, yüksek çözünürlük desteğinin olmadığı bölgelere ait görüntüler de daha net hale getirildi. Google’dan yapılan açıklamada Google Earth motorunun Landsat 7 uydusundan gelen yüzlerce terabaytlık veriyi taradığı ve bu yıl uzaya gönderilen Landsat 8 uydusundan elde edilecek güncel görüntülerin de servise yükleneceği belirtildi.

İlgili >> Google Lat Long Blog (1), Google Lat Long Blog (2)

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER