Teknoloji

Google Earth hikayelerle sosyalleşecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google earthGoogle önümüzdeki dönemde Google Earth’e sosyal bir hava kazandırmayı planlıyor. Bu plan çerçevesinde kullanıcılar birkaç yıl içinde platform üzerinde fotoğraf ve video paylaşımı yapabilecek. Bunun için hikaye özelliğinden yararlanmayı planlayan Google, böylelikle platform üzerinde daha çok zaman geçirilmesini amaçlıyor.

Google’ın da hikaye formatını benimsemiş olması ilginç bir durum olarak nitelenebilir. Instagram’ın Snapchat’ten kopyalamasından sonra iyiden iyiye popüler hâle gelen format, profilini doldurmadan bir şeyler anlatmak isteyenlerin favori yöntemlerinden biri haline gelmişti.

Hikayelerin Google Earth’e ne kadar uygun olduğu tartışmaya açık bir konu. Ancak sosyal özellikler servise “Voyager” adını taşıyan özelliğin şemsiyesi altında eklenecek. Geçtiğimiz nisan ayında kullanıma sunulan Voyager üzerinden sanal gerçeklik turlarına, şehir rehberlerine ve canlı yayınlara erişilebiliyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Earth’ün dış mekanları gösteren materyallere olan uygunluğuna dikkat çekildi. Reuters’a konuşan servisin direktörü Rebecca Moore, platform üzerinde aile tarihinin veya favori yürüyüş turunun paylaşılabileceğini belirtti. Sosyal paylaşımlar ve canlı yayın gibi özellikler sayesinde Earth; Facebook, Twitter ve Snapchat gibi platformlara bir adım daha yaklaşıyor.

Google Earth hikaye özelliğinin neye benzeyeceğini Amazon ormanlarıyla anlatıyor

Google hikaye özelliğinin neye benzeyeceğini ise Voyager üzerinde başlattığı “I Am Amazon” (Ben Amazonum) serisiyle anlatıyor. Amazon ormanlarındaki 11 farklı bölgede gerçekleştirilen interaktif proje, yağmur ormanı ve içinde yaşayanlar arasındaki ilişkiyi anlatacak. Hikayeler video, metin ve 360 derece görüntülerle izleyicilere aktarılacak.

İLGİLİ HABERLER