Manşetler

Google Earth üzerindeki üç boyutlu görüntüler yeni bir teknikle daha iyi hâle geliyor – Video

Google, üç boyutlu haritaları iyileştirmeye yönelik planlarını açıkladı. Uydu görüntülerinden üç boyutlu verileri elde etmek için otomasyona dayalı bir teknoloji kullanan şirket böylelikle her bir binayı yerden çatısına kadar modelleme fırsatı buluyor. Yeni yöntemle oluşturulan üç boyutlu haritalar Google Earth üzerinde kullanıcılara sunulacak. Google Earth üzerinde uzun zamandır yer şekillerinin ve binaların üç boyutlu modellemesi sunuluyor, ancak yeni yöntemle karşılaştırıldığında eskisi çok ilkel kalıyor.

Google, söz konusu üç boyutlu görüntüleri oluşturmak için  uçakların yardımıyla 45 derece konumda, dört farklı açıdan fotoğraflar çekmiş. Çekilen bu fotoğrafların yardımıyla ve tabii ki şekillerin ve binaların renklerinin oluşturulması için kullanılan özel algoritmalarla üç boyutlu model elde edilmiş. Söz konusu işlem tamamen otomatik şekilde gerçekleşmiş, üç boyutlu görüntülerin oluşturulmasına insan müdahalesi olmamış. Sistem o kadar akıllıymış ki, hangi görüntünün engelli veya gölgeli olduğunu bile anlıyormuş. Şirket iki boyutlu haritalarla üç boyutlu görüntülerin vektör verilerini birleştirip günün birinde dikey konum bilgisi de sunmayı umuyor.

Google düzenlediği basın toplantısında üç boyutlu görüntüleri hem Android tabletlerinde hem de iOS uygulaması üzerinde gösterdi. Bu yeni özellik çok yakında Google Earth üzerinden kullanıma sunulacak. İlk etapta birkaç şehrin üç boyutlu modellemesinin sunulması bekleniyor. Hedef yıl sonuna kadar bu sayıyı olabildiğince büyütmek.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER